keskiviikko 7. joulukuuta 2016


OPINPOLKU 13
TÄRKKELYSPITOISUUDEN MÄÄRITTÄMINEN PERUNASTA JA BIOMUOVIN VALMISTAMINEN


Tässä opinpolussa pesimme noin puoli kiloa perunoita, kuivasimme ja raastoimme ne. Sitten lisäsimme sankoon 2 litraa vettä ja odotimme tunnin jotta tärkkelys valui sangon pohjalle. Sitten imimme letkulla suurimman osan vedestä pois ja kaadoimme loput pienempään astiaan ja annoimme tärkkelyksen laskeutua siinäkin vähän aikaa, jotta saamme loputkin vedet pois tärkkelyksen seasta. Tämän jälkeen laitoimme tärkkelyksen kuivumaan lämpökaappiin. Laskimme tärkkelyksen saantoprosentin seuraavasti:

tärkkelyksen paino / perunoiden paino * 100%
6,5 /408,9 g * 100%=1,5896

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti