maanantai 28. syyskuuta 2015

Opinpolku 2



Tässä työssä määritimme vichy-veden pH-arvon ja sähkönjohtokyvyn ennen ja jälkeen tislauksen.



Raporttimme löydät täältä






tässä rakentamamme tislauslaitteisto


























Tässä titrasimme tislattua vichy-vettä


Hae blogiisi tietoa (oppikirjasta/internetistä) yksikköprosessista tislaus. Selvitä myös käsitteet liuoksen pH ja liuoksen sähkönjohtokyky


Mitä tislauksella tarkoitetaan, mihin se perustuu, mitkä tekijät vaikuttavat tislaustulokseen, millaisia tislaimia sovelletaan teollisuudessa? Mitä pH-arvo kertoo?Mitä sähkönjohtokyky kertoo ja mikä johtavuuteen vaikuttaa?


Tislauksella tarkoitetaan prosessia, jossa toisiinsa lienneet aineet erotetaan toisistaan.
Tislaus perustuu aineiden eri haihtuuvuuksiin.Tislaustulokseen vaikuttavia tekijöitä on mm. jäähdyttimen tislaus - ja tislekolvin puhtaus ja lämpötilan pitäminen samana koko prosessin ajan , myös jäähdyttimessä olevalla vedellä on osansa tislaustuloksessa.pH- arvo kertoo vetyionien aktiivisuudesta liuoksessa, vesilioksen happamuus ilmoitetaan pH- asteikolla.Sähkönjohtokyky kertoo paljonko jokin neste tai materiaali voi läpäistä sähköä.Sähkön johtavuuteen vaikuttaa se miten hyvin elektronit ja ionit voivat kulkea atomin sisällä.


Pohdintaa: Tämä työ oli hidas, koska tislaus kesti n. pari tuntia. Ei tislatun vichy-veden pH ja sähkönjohtokyky oli huomattavasti erilainen kuin tislatun vichyn. Tislauksen aikana oli riittävästi aikaa tehdä muut tarvittavat työhön liittyvät hommat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti